2 – 4 jaar

De lichaamsbewegingen van uw kind worden steeds vloeiender. Dit komt door de verdere ontwikkeling van het evenwicht. Het lopen gaat steeds soepeler. Het tempo neemt toe en wordt rennen. Uw peuter gaat  klimmen, springen en fietsen op een driewieler of loopfiets. Verder kan uw peuter een bladzijde omslaan van een boek en rozijntjes uit een doosje peuteren en met een potlood zijn of haar eigen “tekeningen” maken.

arrow

Kinderfysiotherapie bij peuters

Het liefst doet uw peuter u in alles na en is eindeloos aan het herhalen. “Zelf doen!” staat centraal en uw kind wordt steeds zelfstandiger. Dit gebeurt met vallen en opstaan.

Door veel en gevarieerd te bewegen doet uw peuter deze bewegingservaring op. Als u een niet ‘pluis gevoel’ hebt over het bewegen van uw peuter kan Kinderfysiotherapie Spelenderwijs samen met u naar de manier van bewegen van uw peuter kijken.

 

Persoonlijk advies
Klimmende peuter kinder fysiotherapie

Hulpvragen waarbij wij uw peuter kunnen helpen

  • Mijn kind valt veel, kan niet goed rennen
  • Mijn kind stoot zich vaak of botst tegen andere kinderen
  • Mijn kind heeft moeite met het spelen met kleine materialen
  • Mijn kind loopt veel op de tenen of met de voeten naar binnen
  • Mijn kind kan niet goed klimmen en is angstig in de speeltuin
  • Mijn kind springt niet van de onderste traptrede of van randjes
  • Mijn kind is snel moe, wil vaak gedragen worden en houdt een wandeling niet vol

Staat uw vraag er niet bij?

Hulpvragen voor kinderfysiotherapie peuters

Werkwijze kinderfysiotherapie voor peuters

Peuters observeren, onderzoeken en behandelen we in onze praktijk. Daar hebben we een uitgebreid assortiment speel- leer- en ontwikkelingsmateriaal, dat speciaal voor kinderen van deze leeftijd ontwikkeld is. Om u en uw peuter te leren kennen beginnen we met een aantal vragen over de zwangerschap, de geboorte, het verloop van de ontwikkeling en de motorische problemen die zich voordoen bij uw peuter. 

Kennismaking

U krijgt een vragenlijst mee om thuis in te vullen. Op de vragenlijst is er ook ruimte om informatie te delen,

die u liever niet in het bijzien van uw kind wilt vertellen. Na het vraaggesprek vindt er een onderzoek plaats. Hiervoor kunnen 1 of meerdere afspraken nodig zijn afhankelijk van de hulpvraag. We observeren en onderzoeken spelenderwijs het bewegen van uw peuter. Hierdoor laat uw kind de motoriek zien die we nodig hebben om inzicht te krijgen in het bewegen en het bewegingsprobleem van uw kind.
Meer weten...

Behandelplan

We vertellen wat onze bevindingen zijn en stellen samen met u een behandelplan op dat past bij uw peuter en zijn of haar motorische ontwikkeling.

In het behandelplan beschrijven we wat we gaan doen en wat de behandeldoelen zijn. Bijvoorbeeld kan van de onderste trede van de trap springen.

Het is mogelijk om een bezoek aan het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de gastouder, waar uw peuter verblijft, te plannen om de pedagogisch medewerker te informeren en te adviseren.

Meer weten...

Behandeling

Afhankelijk van de bevindingen kan een advies voldoende zijn of volgt een controle afspraak of  behandeling.

Binnen de behandeling staat uw kind centraal. U als ouder bent daar nauw bij betrokken. Met behulp van spelmateriaal leren we uw kind hoe het zijn of haar motorische mogelijkheden kan vergroten.

We geven u praktische adviezen die u kunt gebruiken tijdens de dagelijkse verzorging van uw kind en bij dagelijkse activiteiten. Ook geven we speladviezen, waarmee u de motoriek van uw kind spelenderwijs kunt stimuleren.

Meer weten...

Evaluatie

Na de afgesproken periode van begeleiding evalueren we de behandeldoelen met u.

Wilt u weten of kinderfysiotherapie ook voor uw peuter geschikt is?