Kinderfysiotherapie Spelenderwijs is een kinderfysiotherapie praktijk in Dreumel in het Gezondheidscentrum Dreumelzorg en in Beneden Leeuwen op Pastoor Zijlmansstraat 14. Er zijn korte lijnen met collega’s van de logopedie,  kinderpsychologie, diëtistenpraktijk, cesartherapie, fysiotherapie, podologie en de huisartsen.

arrow

Kinderfysiotherapie Spelenderwijs

Mijn naam is Lotte Verschragen en ik werk sinds 2007 als Kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Beneden-Leeuwen. Vanaf januari 2019 zal ik mijn werkzaamheden uitbreiden naar Dreumelzorg waar ik ga zorgen voor continuïteit van zorg in de praktijk Spelenderwijs.

Het werken met kinderen geeft mij veel plezier. Ik vind het telkens weer een uitdaging om de hulpvraag van zowel kind als ouder te beantwoorden. Ik zoek net zo lang tot ik de oplossing gevonden heb. Hierbij werk ik als het nodig is samen met o.a. kinderartsen, het consultatiebureau, school en kinderdagopvang, ergotherapie, psychologen, logopedie, diëtist of andere disciplines. Daarnaast verzorg ik op de scholen in Maas en Waal, lessen ‘Zit met Pit’.

Als kinderfysiotherapeut maak ik deel uit van het SOLK netwerk Nijmegen.

Mijn aandachtsveld ligt in de behandeling van kinderen van alle leeftijden op het gebied van  motorische ontwikkeling, voorkeurshouding, groei- en ontwikkelingsproblematiek en op dit moment ook met sensorische prikkelverwerking waar veel kinderen moeite mee hebben.

Kinderfysiotherapie Praktijk in Dreumel
Kinderfysiotherapie Praktijk in Beneden Leeuwen
Wilt u weten of kinderfysiotherapie ook voor uw kind geschikt is?

Vergoedingen en tarieven

De zorgverzekeraar vergoedt 18 behandelingen kinderfysiotherapie vanuit de basisverzekering bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Kinderfysiotherapie valt niet onder het verplichte eigen risico.

Voor meer informatie over uw persoonlijke situatie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Voor kinderen met een chronische indicatie die een verwijzing hebben van een medisch specialist, worden alle behandelingen kinderfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Niet nagekomen afspraken

Wij werken op basis van een afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Als een geplande afspraak niet kan doorgaan, verzoeken wij U deze uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. In uw tijd kan dan iemand anders geholpen worden. De kosten van niet nagekomen afspraak worden door ons bij u in rekening gebracht (75% van het door de zorgverzekering berekende tarief).